Categories

FitLine Med Active Gel (Мед Активен гел)

FitLine Med Active Gel (Мед Активен гел)
FitLine Med Active Gel (Мед Активен гел) FitLine Med Active Gel (Мед Активен гел)
Марка: PM-International
Код на продукта: 0116048
Наличност: В наличност
Цена: 62,90 лв.

Подкрепете ставите си!

Med Active Gel с хондропротектори за поддържане на здрави стави и предотвратяване на разрушаването на хрущялната тъкан.

FitLine  Med Active Gel е разработен от учени от Научния съвет на немската компания PM-International и съдържа естествени компоненти с най-високо качество за хрущялната тъкан. В състава му е включен хондроитин сулфат - естествен компонент на ставния хрущял, комплекс с богат състав от растителни екстракти, лецитин, микроелементи цинк, силиций, мед и др.

Произведен в Германия по най-висок стандарт за качество GMP (стандарт за качество на медицински продукти);

Използва се от професионални спортисти и множество спортни асоциации по света с най-добри референции;

30 дни гаранция за удовлетвореност и сигурно плащане.

Кой се нуждае от Med Active Gel?

 За мъже и жени над 40 години за поддържане на здрави стави (кости, хрущяли и връзки) и профилактика;
 За хора с костни, хрущялни и общи ставни проблеми (също и в млада възраст);
 Хората с наднормено телесно тегло, тъй като наднорменото тегло натоварва прекомерно ставите;
 За спортисти за профилактика на разрушаване на ставите, укрепване и възстановяване след натоварвания;
 За възможно най-бързо възстановяване след счупвания, наранявания, операции;
 Постурални нарушения при възрастни и юноши;
 За възрастни хора;

Предимства на Med Active Gel

Всяко заболяване на ставите и опорно-двигателния апарат като цяло не е състояние, възникнало случайно, а процес, започнал отдавна в тялото, който има своите сериозни причини. Неспазването на правилата за здравословен начин на живот, небалансирана диета (липса на минерали и микроелементи), наранявания и други причини създават условия за развитие на такива заболявания като: остеопороза (дефицит на калций в костите), възпалителни ставни заболявания (артрит, полиартрит, периартрит), дистрофични ставни заболявания (остеохондроза, артроза).

Ако не обърнете навреме внимание на проблема с болките в гръбначния стълб и ставните заболявания, които се развиват, това може да доведе до ограничаване на двигателната активност, намаляване на качеството на живот и постепенното превръщане на здравия човек в човек с увреждания.

Иновативната немска линия Med Active Gel Fit  с естествен, балансиран състав  от висококачествени съставки (хондроитин, екстракти, микроелементи) се е доказала като високоефективен продукт с редица предимства:

 Уникална комбинация от иновативна NTC® технология с древни аюрведични познания за лечение на тялото;

 Ефективно взаимодействие на хондропротектори с билкови екстракти, водорасли и минерали;

 Дълбокото проникване на биологично активни вещества осигурява локален аналгетичен ефект върху ставите и системен ефект върху целия организъм.

  

Механизъм на действие:

 Предотвратява износването на ставите;
 Осигурява еластичност на съединителната тъкан;
 Допринася за образуването на ставна смазка (синовиална течност);
 Има противовъзпалителни свойства;
 Облекчава болката при дегенеративни ставни заболявания.

Използвайки немския витаминен комплекс Active Gel, Вие ще осигурите по-бърза и по-ефективна подкрепа за Вашите стави!

Med Active Gel с хондроитин, билкови екстракти и минерали предпазва ставите от износване и има подхранващ, противовъзпалителен и охлаждащ ефект.

Биологично активните вещества на Med Active Gel гарантирано достигат до клетъчно ниво и се усвояват максимално благодарение на уникалната научна концепция за транспортиране на вещества NTC® (Nutrient Transport Concept) в комбинация с древни аюрведични рецепти.

Трябва да мислите за здравето на ставите и тялото като цяло от ранна възраст и за това използвайте ефективни методи за превенция и борба със ставните заболявания.

 

Как да използвате Актив Гел?

Препоръчителна дозировка: Нанасяйте 2-3 пъти на ден.

Опаковка обем: 150 мл.

Приложение: Нанасяйте гела 2-3 пъти на ден върху проблемните зони.

Най-добрият ефект върху тялото се постига чрез едновременното използване на FitLine Med Active Gel локално външно с FitLine Gelenk-Fit напитка на прах вътрешно, която съдържа необходимата концентрация на вещества, необходими за ставите: глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат, витамини, минерали и микроелементи.

Внимание: Трябва да се има предвид, че възстановяването на хрущялната тъкан е доста трудно и бавно. Ето защо не трябва да чакате незабавни резултати и да спрете да използвате хондропротектори, без да постигнете резултати. Хондропротекторите осигуряват хранене за възстановяване на ставите и ако спрете да ги използвате преждевременно, хрущялът ще продължи да се разпада. 

Продължителност на употреба: За стабилен дългосрочен ефект продължителността на курса на приложение е от 6 до 18 месеца, а в някои от най-трудните случаи и до 2-3 години.

Активни съставки:

Хондроитин сулфат, ментол, камфор, хондроитин сулфат, екстракт от плодове на гуарана, танинов екстракт от бяла върба, екстракт от цветя на планинска арника, екстракт от горчив пелин, екстракт от корен на куркума, прах от кафяви водорасли, лецитин, лецитин, къдрав киселец, цинков сулфат, силициев оксид, масло от слънчогледово семе, меден глюконат.

 

Свойства на активните вещества  

Хондроитин сулфат – предотвратява разрушаването на хрущяла; стимулира процесите на образуване на хрущялни компоненти (гликозаминогликани, протеогликани, колагени, хиалуронова киселина); активира производството на вътреставна течност; има противовъзпалителен ефект;

Ментол - има охлаждащо, слабо антисептично, противосърбежно, успокояващо и болкоуспокояващо действие;

Камфор - има обезболяващо, подхранващо, почистващо, противовъзпалително, дразнещо, ранозаздравяващо, антисептично и подмладяващо действие;

Дъбилен екстракт от бяла върба - съдържа голямо количество различни производни на салициловата киселина (естествен аналог на аспирина), които блокират синтеза на простагландини, като по този начин предотвратяват развитието на възпалителния процес в ставите. Освен това има аналгетичен и противовъзпалителен ефект.

Екстракт от плодове гуарана - има противовъзпалителни, тонизиращи и болкоуспокояващи свойства, подпомага отстраняването на млечната киселина от тъканите;

Екстракт от цвет арниция - благодарение на противовъзпалителното си действие, намалява възпалителните и ревматични процеси, облекчава болки в ставите и мускулите;

Прах от кафяви водорасли - осигурява висок терапевтичен и профилактичен ефект както при вътрешна, така и при външна употреба. Помага при ставни заболявания: ревматизъм, артрит, артроза;

Екстракт от dunaliella salina - микроводорасло с отлични антиоксидантни свойства;

Ирландският мъх ( Chondrus crispus ) - червените водорасли имат противоязвена, антикоагулантна, имуностимулираща, противотуморна и антивирусна активност;

Екстракт от горчив червей - действа обезболяващо и противовъзпалително при ставни заболявания и подагра;

Екстракт от корен от дълга куркума - подпомага здравето на опорно-двигателния апарат (кости и стави). Куркуминът намалява възпалението и последващото разрушаване. Куркумата има хепатопротективен ефект, предпазва черния дроб от различни токсични вещества. Изследвания, проведени в Съединените щати, показват, че куркумата намалява отока при артрит. От това следва, че куркумата е много полезна за хора, страдащи от артрит, ревматоиден артрит и други ставни заболявания.

Качество! Ефективност! Сигурност!

 Ексклузивната концепция за транспортиране на хранителни вещества (NTC®), която поддържа оптимизираната абсорбция и повишава бионаличността на хранителните вещества, се използва за производството на всички продукти FitLine®.

 Продукцията отговаря и на най-високите стандарти за добра производствена практика (GMP®).

 Всички продукти от FitLine® също са включени в престижния Kölner List, който тества храненето на олимпийските спортисти.

 FitLine® предлага максимална безопасност, като всички продукти се тестват редовно и независимо от ELAB Analytik GmbH.

 Уеб връзка (QR код), свързана с продукта, насочва потребителите към уебсайта на TÜV SÜD ELAB GmbH, където може да се намери подробна информация за направените тестове и резултати.

Така че знаете, че получавате точно това, което купувате! Без вредни и скрити съставки или липса на изброени съставки! Без странични ефекти!