Categories

NTC®-Концепция

NTC®-Концепция

FitLine използва технологията NTC® (Nutrient Transport Concept)

Какво е NTC® ?

NTC® – е нанотехнология, което позволява директна доставка и почти пълната абсорбция (+/- 98%) на хранителните вещества във всички наши клетки.

Нанотехнология е способността за манипулиране на отделните атоми и молекули с цел създаване на нано-структурирани материали и обекти с размери от 1 до 100 нанометра. Това е област от приложни науки, а също така и висока технология, където обединяваща тема е контрола над веществото на микроскопично ниво, при размери по-малки от 1 микрометър. Представката нано в думата нанотехнология означава „една милиардна част“ от метъра, т.е. нанометър. Обект на нанотехнологията е изучаването и манипулирането на различни наноразмерни материали, наречени още наноматериали.

Наноматериалите притежават характерни физико-химични свойства, които са различни от тези на същите материали при традиционната им употреба. Точно тези различни свойства намират приложение за диагностика и лечение в медицината, микроелектрониката, хранително-вкусовата промишленост и др.

На този етап навлизането на наноматериалите в хранително-вкусовата промишленост все още е на стартова позиция.

Нано-капсулирането на хранителните вещества е основният начин за използването на наночастиците в хранителната индустрия. Включените в обвивка от наночастици хранителни вещества са предпазени от въздействието на стомашните ензими и имат удължен разпад, както и завишена стабилност в храносмилателния тракт на човека. По този начин резултатите са бързи и ефективни, могат да бъдат усетени и видими само за няколко минути!

Продуктите от линията FitLine са с най-високо качество, доказани и признати от личности и институции с максимална компетентност, като например сертификацията на швейцарския витаминен ISV-GMP сертификат – списък на Кьолн – TÜV.

 

  NGP® ТЕХНОЛОГИЯ

Всеки продукт на FitLine съчетава разнообразие от естествени, висококачествени съставки. Тяхната асимилация се подобрява благодарение на синергията на взаимодействие и внимателно балансиран състав.

 

  MicroSolve® ТЕХНОЛОГИЯ

Създава идеална комбинация от мастно- и водоразтворими витамини и други биоактивни вещества и осигурява 5 пъти по-бързо и по-ефективно усвояване на компонентите в сравнение с таблетките и капсулите.

 

  CD-Complex ТЕХНОЛОГИЯ

Тази иновативна патентована технология засилва действието на куркумина – ценно вещество с лечебни свойства, което осигурява 45 пъти по-ефективно усвояване.

 

  НОРМАЛНО PH НИВО

Необходимото правилно ниво на pH играе ключова роля за здравето на тялото. Оптималното усвояване на хранителни вещества (витамини и минерали) е възможно само при pH от 3 до 5.

 

  КОНЦЕНТРАЦИЯ НА ВЕЩЕСТВАТА

Всички компоненти са подбрани в строго определени дози и пропорции един към друг, което влияе върху усвояването на веществата и техните ефекти.

 

  АНТИОКСИДАНТИ

Високоефективните антиоксиданти играят решаваща роля във функционирането на клетъчните мембрани и повишават процента на усвояване на веществата от кръвта в клетките.

 

  РАЗТВОРИМОСТ В ВОДА И ВРЕМЕ НА АБСОРБЦИЯ

Благодарение на бързото разтваряне, ценните компоненти незабавно преминават през стените на лигавиците и се намират точно там, където са необходими.

 

  ВЪЗРАЖДАНЕ НА МИКРОФЛОРАТА

Такива ценни вещества от FitLine като фибри, ензими, лакто- и бифидобактерии, фруктоолигозахариди съживяват чревната микрофлора и подобряват разграждането на храната.

 

  БЕЗ ГМО, ГЛУТЕН, ЗАХАР

Продуктите FitLine не съдържат ГМО, глутен, изкуствени подсладители и оцветители.

 

Няма добавени продукти в тази категория.