Categories

Поверителност

Декларация за поверителност на Магазина на FGV Bulgaria

FGV Bulgaria се ангажира да защитава Вашата поверителност. Настоящата декларация за поверителност се прилага за данните, събирани от FGV Bulgaria, вкл. уеб сайтовете на FGV Bulgaria и магазините за продажба на дребно на FGV Bulgaria.

Събиране на Ваши данни

Преди да съберем някакви данни, които позволяват да се осъществи връзка с Вас, ще Ви попитаме за това. Личните данни, които събираме, може да включват Вашето име, имейл адрес, телефонен номер и пощенски адрес. Може също така да събираме демографска информация, като например Вашия пощенски код, възраст, пол, предпочитания, интереси и любими неща. Ако решите да направите покупка или да платите абонамент за услуга, ще искаме от Вас допълнителна информация, като например номера на кредитната Ви карта и адреса за фактуриране.

Освен това може да събираме информация за посещенията Ви в Магазин или в Уеб сайт. Например може да използваме инструменти за анализ на Уеб сайта, за да извличаме информация от Вашия браузър, включително сайта, от който идвате, търсачките и ключовите думи, които сте използвали, за да намерите нашия Уеб сайт, страниците, които разглеждате в рамките на Уеб сайта.

Използване на Вашите данни

Събираните от Магазин или Уеб сайт данни се използват за тяхната работа, както и за предоставянето на услуги или изпълнението на операции, които сте изискали или разрешили, вкл. изпращането на напомняне, ако имате артикули в количката за пазаруване.

За тази цел FGV Bulgaria може да използва личните данни, за да Ви предоставя по-ефективно клиентско обслужване, да подобрява Магазина или Уеб сайта и всички свързани продукти или услуги на FGV Bulgaria, да извършва статистически анализи, както и да улеснява работата със самия Уеб.

Ние може да използваме Вашите данни, за да Ви предоставяме важна информация относно използвания от Вас продукт или услуга. Освен това, с Ваше разрешение може да Ви изпращаме информация за продукти, услуги, събития и промоции на FGV Bulgaria, както и такава информация за други продукти или услуги на FGV Bulgaria.

Контрол над Вашите лични данни

Освен в случаите в които е указано нещо друго в настоящата декларация или с Ваше съгласие, предоставяните от Вас на FGV Bulgaria или на Уеб сайт лични данни няма да се споделят извън FGV Bulgaria и контролираните от нея дъщерни дружества и свързани фирми.

Достъп до Вашите лични данни

Ние в FGV Bulgaria гледаме на защитата на личните данни много сериозно. Затова използваме най-различни технологии и процедури за защита в нашите магазини и на нашите уеб сайтове с цел предпазване на личните ви данни от неупълномощен достъп, употреба или разпространение. За нашия Уеб сайт например съхраняваме личните данни, които предоставяте, на компютърни сървъри с ограничен достъп, намиращи се в контролирани помещения.

FGV Bulgaria уважават вашето право на личен живот и целенасочено го защитава, публикува тази декларация за конфиденциалност с цел да ви информира за нашата политика и практика относно личните данни и възможностите да избирате начина, по който се събира и използва вашата лична информация онлайн. Нашите Уеб сайтове са организирани така, че по принцип да позволяват да ни посещавате в Интернет, без да се легитимирате или да давате каквато и да било лична информация.
В случаите, когато заявите желание да Ви предоставим продуктите и услугите, които желаете да закупите, ние имаме нужда от информация и настоящата декларация за конфиденциалност описва събирането на данни и употребата им в такива случаи. Настоящата декларация за конфиденциалност се отнася единствено за 
FGV Bulgaria.

Препоръчваме ви да се запознаете с пълния текст на декларацията за конфиденциалност на FGV Bulgaria:

1. Общи положения

1.1 С даването на поръчка за продукт и/или услуга от уеб сайтовете собственост на FGV Bulgaria, Вие се съгласявате личните Ви данни да бъдат използвани от нас по смисъла и при спазване на Закона за защита на личните данни само в случаите, описани по-долу.

1.2. Предоставянето на каквато и да било лична информация и данни от Ваша страна е напълно доброволно.

2. Кога ще поискаме Вашата лична информация?

2.1. Когато имаме нужда от информация, която да Ви идентифицира лично (лична информация) или ще ни позволи да се свържем с Вас по телефон, електронна поща или стандартна поща. Тази информация ни е необходима единствено и само за обратна връзка с Вас, за изготвяне на проформа-фактури, фактури, уведомления за изтичащи периоди, профилактики, нови услуги, промоционални материали.

2.2. Личната информация, която FGV Bulgaria събира за своите клиенти, се ограничава само до: име, презиме и фамилия, град, възраст, адрес, телефон, мобилен телефон и e-mail, но може да включва и допълнителна информация, когато трябва да се предоставят поръчани от Вас продукти или услуги.

2.3. В случаите, когато покупката на продукти/услуги се осъществява в уеб сайтовете на FGV Bulgaria и когато се изисква заплащане, ще Ви бъде поискана лична информация, нужна за осъществяването на това плащане (име, адрес, телефонен номер и номер на кредитна карта).

2.3. Покупката на продукти и/или услуги от уеб сайтовете на FGV Bulgaria е възможно да се изисква регистрация на същите по електронен път. В тези случаи са приложими правилата за конфиденциалност на съответните сайтове, в които и където ще се извършват тези регистрации.

2.4. FGV Bulgaria води статистика на посещенията в принадлежащите му уеб сайтове, която може да включва: IP адрес, домейн име, вид на браузъра, резолюция на дисплея, използвана операционна система, време на достъп, адреси на използвани Уеб сайтове, ключови думи в Уеб търсачки и други. Тази информация се използва единствено за поддръжката и подобряване на качеството на услугите и съдържанието, предлагани на посетителите в уеб сайтовете на FGV Bulgaria.

3. Използване на Вашата лична информация

Вашата лична информация се използва от нас за следните цели:

3.1. Да предоставим поискани и/или закупени от Вас продукти и/или услуги.

3.2. Да предоставим актуална информация за най-новите продукти и/или услуги, предлагани в уеб сайтовете на FGV Bulgaria.

3.3. Да Ви информираме за нови продукти, услуги и технологии.

3.4. При Ваше желание да Ви уведомяваме за актуализации на продукти, специални оферти, нова информация и други продукти и/или услуги, предоставяни от FGV Bulgaria.

В определени случаи FGV Bulgaria наема други фирми, организации или лица, които осъществяват определени действия от наше име: извършване на услуги, отговаряне на Ваши въпроси относно продукти и/или услуги, извършване на директни e-mail кампании, обработка на информация и други. Ние предоставяме на тези субекти само информацията, която им е необходима за изпълнението на договорените с нас услуги.

Случаите, в които FGV Bulgaria може да разкрие Вашата лична информация, са следните:

·         Ако това се изисква от нормативен и/или подзаконов нормативен акт на действащото законодателство на Република България;

·         при необходимост от привеждане на дейността на FGV Bulgaria с действащите законови разпоредби;

·         за защита на правата и/или имуществото на FGV Bulgaria;

·         реагиране при спешни и/или форсмажорни обстоятелства за личната безопасност на служителите и сътрудниците на FGV Bulgaria, потребителите на продукти и/или услуги, закупени от FGV Bulgaria или други лица.

4. Контрол на Вашата лична информация

4.1. Когато се регистрирате в някой от уеб сайтовете на FGV Bulgaria или ни дадете лична информация по друг начин, ние се задължава да не споделя тази информация с трети лица и организации без Ваше разрешение, освен в случаите, описани в горния раздел.

4.2. Вашата лична информация ще се използва само за целите, описани в горния раздел. 

4.3 Начинът за регистриране в уеб сайтовете на FGV Bulgaria, Ви дава възможност да ни уведомите дали желаете да се свържем с Вас.

4.4. FGV Bulgaria може да Ви изпраща периодично e-mail съобщения, с които да Ви информира за: потвърждения и статус на Ваши поръчки, технически проблеми и други.

5. Достъп до Вашата лична информация

5.1. Ние разчитаме на Вашата коректност в предоставянето на лична информация, за да Ви предоставим най-добрите продукти и услуги на най-ниски цени.

5.2. Достъп до Вашата лична информация имат само определени служители на FGV Bulgaria, определени от управителя на фирмата.

6. Защита на Вашата лична информация

6.1. FGV Bulgaria целенасочено ще защитава предоставената от Вас лична информация. Ние използваме различни защитни технологии и процедури, за да предотвратим не оторизиран достъп или изтичане на Вашата информация.

6.2. Нашите фирми-партньори, система за електронни разплащания, както и други услуги, полагат максимални усилия за запазване конфиденциалността на предоставяната от Вас информация.

7.. Промени в тази декларация

7.1. FGV Bulgaria си запазва правото периодично да актуализира настоящата декларация за конфиденциалност.

7.2. При настъпването на съществени промени в декларацията за конфиденциалност, FGV Bulgaria ще Ви уведоми, като постави предупреждение на заглавната страница на принадлежащите му уеб сайтове.

Настоящата декларация за конфиденциалност е неразделна част от Общите условия на FGV Bulgaria.

Последна актуализация: март 2021 год.