Categories

FitLine Omega 3+E (Омега 3+Е)

FitLine Omega 3+E (Омега 3+Е)
FitLine Omega 3+E (Омега 3+Е) FitLine Omega 3+E (Омега 3+Е)
Марка: PM-International
Код на продукта: 0712033
Наличност: В наличност
Цена: 78,90 лв.

Революционна поддръжка на мозъка!

FitLine Omega-3+E е уникален комплекс от полиненаситени мастни киселини (Polyunsaturated fatty acids, PUFA). Укрепва сърдечно-съдовата система, повишава физическата и умствена работоспособност.

Омега-3 мастни киселини са едни от най-популярните естествени средства за поддържане на добро здраве. Широкият спектър ползи, които осигуряват засяга функциите на мозъка и нервната система, сърдечно-съдовата система, ендокринната система, костите, ставите и кожата.

Омега-3 киселините са нормална съставка на храната с изключителни ползи за организма, но съвременното хранене включва малки количества от тях.

Дефицитът на полиненаситени мастни киселини се свързва със затлъстяване, метаболитни и сърдечно-съдови заболявания, понижена имунна функция, невропсихиатрични разстройства, включително депресия. Полиненаситените мастни киселини играят роля на регулатори на липидния метаболизъм и имат противовъзпалителни и противоракови ефекти.

FitLine Omega-3+витамин E е първият и единствен в света мицелизиран PUFA продукт, изключителна разработка на учени, с патентована технология и висока ефективност на усвояване до 98% (благодарение на концепциите NTC®, NGP®, MicroSolve®). Комплексът Omega-3+E включва най-важните PUFAs: ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), които не могат да се синтезират в човешкото тяло и трябва да се набавят от храната и добавките. FitLine Omega-3+E се получава от висококачествено екологично чисто рибено масло от жива риба тон "в дивата природа", с добавка на натурален висококачествен витамин Е.

Ейкозапентаенова (EPA) и докозахексаенова (DHA) се съдържат в маслото от водорасли и рибеното масло. Тук трябва да се има предвид, че рибите не произвеждат Омега-3, а си набавят така ценните мастни киселини като консумират фитопланктон. Първоначалният източник на Омега-3 EPA и DHA са микроводораслите. Растителните масла като ленено или рапично масло практически не са достатъчно снабдени с Омега-3, тъй като съдържат само ALA (алфа-линоленова киселина). Човешкото тяло може да ги преобразува ALA в DHA и EPA мастни киселини, но само в много ограничена степен. Освен това тяхната бионаличност е значително по-лоша.

Единственият растителен източник на DHA и EPA са микроводораслите.

DHA допринася за нормалното функциониране на мозъка, поддържане на зрението и нервната ни система, а заедно с ЕРА подпомагат сърдечната функция и хормоналната система.

 Студено бутилиране, щадящо, без термична обработка, без консерванти и изкуствени емулгатори.
 Произведен в Германия по най-висок стандарт за качество GMP (стандарт за качество на медицински продукти).
 Използва се от професионални спортисти и множество спортни асоциации по света с най-добри референции;
 30 дни гаранция за удовлетвореност и сигурно плащане;
 Използваният производствен процес не само запазва хранителната база за морските обитатели, но и осигурява абсолютна чистота.
  

Само 1 порция FitLine Omega-3+E на ден осигурява адекватно снабдяване с жизненоважни Омега-3 полиненаситени мастни киселини:

 За профилактика на съдови усложнения, за здравето на сърдечно-съдовата система;
 За подобряване на метаболизма в мозъка и забавяне на процесите на стареене;
 За деца за правилно физическо и психическо развитие;
 За бременни и кърмачки за правилно формиране на плода и оптимално развитие на детето;
 За хора на средна и напреднала възраст за профилактика на инфаркт, инсулт и дегенеративни очни заболявания;
 За хора с повишено умствено натоварване за подобряване на мозъчната функция и зрението;
 С еднообразна диета, богата на твърди животински мазнини и бедна на морски дарове;
 За профилактика на ставни заболявания;
 За спортисти и хора с повишена физическа активност;
Основни наблюдения за употребата на Омега-3:
 Участва в процесите на клетъчния метаболизъм. Играе важна роля за мозъчните обменни процеси (подпомага мозъчната функция);
 Допринася за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци, като също така спомага за тяхната резорбция. В резултат на това намалява развитието на инфаркти и инсулти, сърдечно-съдови заболявания;
 Съдейства за подобряване и възстановяване на еластичността на кръвоносните съдове;
 Забавя развитието на атеросклероза;
 Допринася за нормализиране на кръвното налягане;
 Допринася за подобряване на състоянието на пациенти с исхемична болест на сърцето;
 Допринася за намаляване и предотвратяване на горещи вълни по време на менопаузата;
 Необходим е за правилното формиране на плода и оптималното развитие на детето;
 Противовъзпалителни ефекти: облекчава възпалителни заболявания като артрит и ревматизъм;
 Облекчава главоболие като мигрена;
 Помага в превенцията на ракови заболявания (на гърдата, простатата, дебелото черво и др.);
 Допринася за повишаване на инсулиновата чувствителност, спомага за нормализиране нивата на кръвната захар и намаляване на прекомерното производство на инсулин;
 Достатъчният прием на Омега-3 (DHA) е важна предпоставка за развитието на мозъка и поддържането на умствения капацитет до дълбока старост (30% мазнина в мозъка е DHA);
 Допринася за подобряване състоянието на ретината;
 Допринася за нормализиране на метаболизма, препоръчва се като допълнение към програмата за корекция на теглото.

Както можете да видите, Омега 3 е важна съставка за добро цялостно здраве.

„Ако нивото на EPA, DHA Омега-3 мастни киселини от двата вида в кръвта е ниско (< 4%), вероятността от внезапен сърдечен арест е десет пъти по-висока, отколкото при високо ниво (> 8%). Не е ясно защо толкова колебливо се навлиза в практиката тази удължаваща живота и практически без противопоказания терапия.“

Професор Clemens Von Schacky - на 70-ата годишна сесия на Германското дружество по кардиология (2004 г.).

Как да приемаме Омега-3+Е?

Препоръчителна дозировка: Приемайте 1 до 2 пъти на ден.

Дневна порция: 35 капки = 1,67 мл. = 143 mg полиненаситени мицелизирани Омега-3 мастни киселини, от които: DHA 125 mg и EPA 13 mg; мицелизиран Витамин Е 15 mg.

Обем на опаковката: 1 бутилка = 50 мл., достатъчна за приготвяне на 30 порции по 1,67 мл. Продукта е предназначен за 1 месец употреба, при един прием на ден или за половин месец при 2 приема на ден.

Приложение:

Добавете 35 капки Омега-3+Е (еквивалент на 1,67 мл.) в негазирана напитка със стайна температура и в идеалния случай я изпийте сутрин.

Джинджифилово-портокалов вкус (с вкус на портокал от Флорида). Жизнена и освежаваща вкусова комбинация, която е едновременно сладка и пикантна.

Идеален в комбинация с FitLine Q10. Препоръчва се да се съхранява в хладилник.

Ако използвате други хранителни напитки от продуктовата линия на FitLine, като основна доставка на хранителни вещества, то можете директно да добавите Омега 3+Е към вашият енергиен сутрешен коктейл.

Внимание:

Първите 2-3 дни започнете с малки дози. След отваряне използвайте възможно най-скоро.

Ако сте болни, не отменяйте лекарството, предписано от Вашия лекар. FitLine Omega-3+E не трябва да се приема вместо други лекарства, а в комбинация с тях.

Да не се използва при индивидуална непоносимост, хеморагичен синдром. Прекратете приема на FitLine Omega-3+E преди операция (поради риск от кървене). Консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате антикоагуланти!

Начин на съхранение: затворена опаковки при температура от 5º до 25º С. След отворяне на опаковката съхранявайте при температура от 2º до 6º С, в хладилник. Пазете от топлина и светлина.

Продължителност на употреба:

Най-малко 6 месеца. Можете да го приемате дълго време.

Вашето тяло се нуждае от време, за да попълни дефицитите, което не бива да пропускате. Хранителната добавка е предназначена да бъде ежедневно, постоянно допълнение към диетата, а не временен режим. Можете да го приемате по-дълго време, тъй като действието Omega-3+E не е мигновено, количеството и активността му в организма нараства постепенно. За оптимални резултати, моля, планирайте да го използвате ежедневно и редовно в продължение на поне 6 месеца.

Активни съставки:

Глицерол, вода, рибено масло от риба тон, богато на Омега-3 мастни киселини, емулгатор (соев лецитин), витамин Е, естествен аромат.

Без лактоза.

Без глутен.

Доброто снабдяване с Омега 3 е от съществено значение за добрата функция на мозъка.

Свойства на активните вещества

Какво пишат научни източници за ефекта на PUFA (полиненаситени мастни киселини) Омега-3:

Те подобряват състоянието на пациенти с коронарна болест на сърцето и намаляват риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания (клиничните проучвания показват ясна връзка между нивото на приема на ненаситени киселини в човешкото тяло и намаляването на заболеваемостта и смъртността от сърдечно-съдова патология, предимно от инфаркт (León H. et al., 2008));

Нормализира нивото на холестерола (Омега-3 ПНМК регулират липидния спектър на кръвта - намаляват нивото на триглицеридите в кръвта, липопротеините с ниска плътност на LDL и повишават нивото на липопротеините с висока плътност на HDL (Harris WS, 1997));

Намаляване на вискозитета на кръвта, предотвратяване на образуването на тромби, намаляване на риска от образуване на атеросклеротични плаки в сърдечните артерии, забавяне на развитието на атеросклеротичния процес и прогресията на коронарната атеросклероза (резултатите от клиничните работи на C. von Schacky et al. (1999), AT Erkkilä (2004));

Нормализира нивото на кръвното налягане, подобрява и възстановява еластичността на кръвоносните съдове, предпазва от развитие на инфаркти и инсулти;

Той е в основата на дихателната функция на белите дробове (повърхностно активно вещество - лигавичният слой на алвеолите, през който се осъществява газообменът - 99% се състои от Омега-3 ПНМК); подобряване на състоянието на пациенти с бронхиална астма и дихателна недостатъчност;

Участват в образуването на клетъчните мембрани на всички органи и тъкани (мозък, тромбоцити, кардиомиоцити и др.);

Служи като добра профилактика на онкологични заболявания като заболявания на гърдата, простатата, дебелото черво;

Подобрява зрението и мозъчната функция. Докозахексаеновата киселина (DHA), която е част от Омега-3, е основният структурен компонент на мозъка и ретината на окото. Омега-3 се използва ефективно при синдром на сухото око, за профилактика на макулна дегенерация - една от причините за загуба на зрение и слепота;

Участва в синтеза на тъканни хормони - ейкозаноиди (простагландини, простациклини, тромбоксани и левкотриени), които регулират локалните клетъчни и тъканни процеси, включително възпалителни реакции, функционирането на тромбоцитите, левкоцитите и еритроцитите;

Те имат противовъзпалителен ефект, облекчават протичането на възпалителни заболявания като артрит и ревматизъм, подобряват състоянието на пациенти с колит и ентероколит;

Улесняват протичането на кожни заболявания като екзема, псориазис;

Ефективни при комплексно лечение на пациенти с диабет - допринасят за нормализиране на нивата на кръвната захар, повишават чувствителността на тъканите към инсулин и намаляват излишното производство на инсулин;

Той е мощен антиоксидант, премахва свободните радикали и забавя процесите на стареене; подобрява функционирането на имунната, нервната и хормоналната система;

Необходими за нормален растеж и развитие на тялото, скелета и мускулите, регулират нивото на калций в организма, намаляват риска от фрактури на костите поради остеопороза;

Ускорява заздравяването на рани (незаменим при гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника);

Допринася за отслабване, регулира апетита и метаболизма на мазнините;

Омега-3 са жизненоважни компоненти по време на бременност и кърмене;

Те подобряват настроението, действат като антидепресанти, забавят производството на хормони на стреса и повишават количеството на серотонина (хормона на щастието). Облекчаване на мигренозен тип главоболие;

Достатъчното снабдяване с Омега-3 (DHA) е важно за развитието на мозъка и поддържането на умствения капацитет до напреднала възраст (30% от мозъчните мазнини са DHA).

 

EPA, DHA  (ейкозапентаенова, докозахексаенова киселина)

Полезни свойства на EPA:

Синтез на ейказаноиди – сигнални молекули, които играят важна роля в нашето тяло. Докато изучават остри възпалителни процеси, учените откриват малки молекули, които се произвеждат като отговор на възпаление в присъствието на Омега-3 мастни киселини. Тези молекули със "сигнална" функция активно "инхибират" възпалителния процес.

EPA, DHA - спомагат за създаването на "противовъзпалителни" молекули. Според изследвания хората с хронично възпаление имат ниски нива на тези молекули. Това е една от основните причини, поради които страдаме от хронично възпаление по-често с напредване на възрастта. А най-добрият начин да спрете възпалението в тялото и да повлияете на често срещаните заболявания е да възстановите нивото на "противовъзпалителните" молекули чрез приема на лесно усвоимо рибено масло Omega-3+E с EPA, DHA киселини. По този начин  организмът ще може по-бързо да се справи с хроничните възпалителни процеси, които са причина за много заболявания и преждевременно стареене;

Ейкозаноидите, образувани от ейкозапентаенова киселина, имат антиалергичен ефект, разреждат кръвта и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, подобряват притока на кръв, разширяват кръвоносните съдове;

Ейкозаноидите са енергийни мениджъри в тялото: те могат да понижат телесната температура, кръвното налягане, да разширят или стеснят  лумена на бронхите, да регулират производството на хормони и много други. За да контролира тези функции, тялото синтезира тези специфични съединения от мастните киселини, които консумираме.

Полезни свойства на DHA:

Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, тъй като намалява нивото на триглицеридите и броя на частиците "лош" LDL холестерол;

Усложнява оцеляването на раковите клетки, причинявайки разрушаване на липидните салове в клетъчните мембрани;

Много важен структурен компонент на ириса на очите и кожата  (добавянето на DHA към бебешка храна може да доведе до подобряване на зрението при децата);

Играе жизненоважна роля в развитието на мозъка и мозъчната функция при деца и възрастни. Има проучвания, които доказват: при липса на DHA киселини в храненето на децата в ранния период от живота - по-късно се появяват затруднения в ученето, синдром на дефицит на вниманието, агресивно поведение, хиперактивност и други разстройства.

При редовна консумация на DHA киселини в напреднала възраст, мозъчната функция се подобрява и рискът от болестта на Алцхаймер намалява;

Има ефективен ефект при редица заболявания - артрит, атеросклероза, хипертония, инфаркт на миокарда, диабет тип 2, някои видове рак (EPA заедно с DHA намаляват риска от рак на простатата при мъжете).

Полезни свойства на витамин Е:

Мощен антиоксидант и кардиопротектор, има противовъзпалителни, съдоразширяващи свойства, забавя стареенето на клетките (защитава клетъчните мембрани, протеини, мазнини и ДНК, улавя свободните радикали), помага за обогатяване на кръвта с кислород, намалява умората, предотвратява образуването на кръвни съсиреци (предотвратява процеса на окисление и натрупване на лошия холестерол), укрепва миокарда.

Качество! Ефективност! Сигурност!

 Ексклузивната концепция за транспортиране на хранителни вещества (NTC®), която поддържа оптимизираната абсорбция и повишава бионаличността на хранителните вещества, се използва за производството на всички продукти FitLine®.

 Продукцията отговаря и на най-високите стандарти за добра производствена практика (GMP®).

 Всички продукти от FitLine® също са включени в престижния Kölner List, който тества храненето на олимпийските спортисти.

 FitLine® предлага максимална безопасност, като всички продукти се тестват редовно и независимо от

Подробно
Почувствай резултата! Ролята на Омега-3 мастните киселини за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания е изследвана през 70-те години на миналия век от датския учен Йорн Дайерберг. Изследователят се е чудил защо гренландските ескимоси, чието меню е пълно с мазна риба, толкова рядко боледуват от сърдечни заболявания и дори от инфаркти. Веднъж попаднали в тялото с храната, мастните киселини Омега-3 се включват в структурата на клетъчните мембрани. Това значително подобрява структурата им: операцията активира клетките, подобрява тяхното хранене и метаболизъм. Това е особено важно за сърцето и мозъчните клетки, които винаги са под натоварване. Най-важните от общите мастни киселини са алфа-линоленова киселина (ALA), ейкозапентаенова (EPA), докозахексаенова (DHA). Алфа-линоленовата киселина (ALA) е растителна форма на Омега-3 и е част от състава на маслата от лен, коноп, орехи, чиа и др. Активността на алфа-линоленовата киселина е слаба и за да осигури ползи за организма, след прием трябва да се преобразува до ейкозапентаенова (EPA) и докозахексаенова (DHA). DHA и EPA са дълговерижните Омега-3 мастни киселини, открити в рибата: скумрия, риба тон, херинга, сардини, сьомга и морски дарове, както и в микроводораслите.
Предимства: Защо FitLine® Omega-3+E: Човешкото тяло е базирано на вода. Знаем, че маслото и водата НЕ се смесват. Така че, за да може тялото ни да абсорбира продукта ефективно, продуктът трябва да бъде във водоразтворима (мицелизирана) форма. Само екипът за развитие на PM-International, под ръководството на д-р Герхард Шмит, успя да разработи (и патентова) този вид водоразтворима Омега-3. Добавен е и витамин Е, тъй като те са открили, че играе решаваща роля в процеса на усвояване. Използва се щадящо студено бутилиране без термична обработка. Тъй като нагряването унищожава добрите свойства на Омега-3. Добавяйки техните MicroSolve® и NTC® технологии (концепция за транспортиране на хранителни вещества), се постига водоразтворим транспорт на DHA и EPA със значително по-висока (6 до 9 пъти) бионаличност и така вашите клетки вече получават Омега 3 с отлично качество, доставен за тяхната консумация. Продукта съдържа само естествени съставки. Ето защо FitLine® Omega-3+E е единствен по рода си.
Ползи: Основни наблюдения за употребата на Омега-3: Участва в процесите на клетъчния метаболизъм; Допринася за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци, като също така спомага за тяхната резорбция. В резултат на това намалява развитието на инфаркти и инсулти, сърдечно-съдови заболявания; Съдейства за подобряване и възстановяване на еластичността на кръвоносните съдове; Забавя развитието на атеросклероза; Допринася за нормализиране на кръвното налягане; Допринася за подобряване на състоянието на пациенти с исхемична болест на сърцето; Допринася за намаляване и предотвратяване на горещи вълни по време на менопаузата; Необходим е за правилното формиране на плода и оптималното развитие на детето; Противовъзпалителни ефекти: облекчава възпалителни заболявания като артрит и ревматизъм; Облекчава главоболие като мигрена; Помага в превенцията на ракови заболявания (на гърдата, простатата, дебелото черво и др.); Допринася за повишаване на инсулиновата чувствителност, спомага за нормализиране нивата на кръвната захар и намаляване на прекомерното производство на инсулин; Достатъчният прием на Омега-3 (DHA) е важна предпоставка за развитието на мозъка и поддържането на умствения капацитет до дълбока старост (30% мазнина в мозъка е DHA); Допринася за подобряване състоянието на ретината; Допринася за нормализиране на метаболизма, препоръчва се като допълнение към програмата за корекция на теглото. Както можете да видите, Омега-3 е важна съставка за добро цялостно здраве.
Активни съставки: Глицерол, вода, рибено масло, богато на Омега-3 мастни киселини, емулгатор (соев лецитин), витамин Е, естествен аромат. Доброто снабдяване с Омега-3 е от съществено значение за добрата функция на мозъка.
Свойства: • Без странични ефекти; • 100% натурален състав; • Безопасен – може да се пие без лекарско предписание; • Лесен и удобен прием; • Отговаря на най-високите стандарти за качество; • Има приятен вкус и ефективна разтворимост на компонентите; • Не съдържа алергени; • Без консерванти; • Без изкуствени емулгатори; • Без лактоза; • Без глутен; • Уникален, патентован, лесен за използване •
Кой има нужда: Известно е, че Omega-3 укрепва имунната система, позволява по-добро формиране на клетъчните мембрани, подобрява зрението, защитава тялото от болести и се бори със сериозни състояния. За профилактика на съдови усложнения, за здравето на сърдечно-съдовата система; За подобряване на метаболизма в мозъка и забавяне на процесите на стареене; За деца за правилно физическо и психическо развитие; За бременни и кърмачки за правилно формиране на плода и оптимално развитие на детето; За хора на средна и напреднала възраст, за профилактика на инфаркт, инсулт и дегенеративни очни заболявания; За хора с повишено умствено натоварване, за подобряване на мозъчната функция и зрението; С еднообразна диета, богата на твърди животински мазнини и бедна на морски дарове; За профилактика на ставни заболявания; За спортисти и хора с повишена физическа активност;
Обобщено: Омега-3 мастни киселини са едни от най-популярните естествени средства за поддържане на добро здраве. Широкият спектър ползи, които осигуряват засяга функциите на мозъка и нервната система, сърдечно-съдовата система, ендокринната система, костите, ставите и кожата.
Начин на приложение и съхранение
Приложение: Добавете 35 капки Омега-3+Е (еквивалент на 1,67 мл.) в негазирана напитка със стайна температура и в идеалния случай я изпийте сутрин.
Дозировка: 35 капки на ден = 1,67 мл. = 143 mg Омега-3, от които: DHA 125 mg и EPA 13 mg; Витамин Е 15 mg.
Продължителност на употреба: Най-малко 6 месеца. Можете да го приемате дълго време.
Внимание! Първите 2-3 дни започнете с малки дози. След отваряне използвайте възможно най-скоро. Ако сте болни, не отменяйте лекарството, предписано от Вашия лекар. FitLine Omega-3+E не трябва да се приема вместо други лекарства, а в комбинация с тях.
Противопоказания: Да не се използва при индивидуална непоносимост или хеморагичен синдром. Прекратете приема на FitLine Omega-3+E преди операция (поради риск от кървене). Консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате антикоагуланти!
Съхранение: Начин на съхранение: затворена опаковки при температура от 5º до 25º С. След отворяне на опаковката съхранявайте при температура от 2º до 6º градуса С, в хладилник. Пазете от топлина и светлина.
Идеален в комбинация с: FitLine Q10 и FitLine Optimal-Set
Допълнителна информация:
Разфасовка: 1 бутилка = 50 мл., достатъчна за приготвяне на 30 порции по 1,67 мл.
Предназначен за: Продукта е предназначен за 1 месец употреба, при един прием на ден или за половин месец при 2 приема на ден.
Артикул номер: 0712033
Производител: PM-International-AG, гр. Шпайер, Германия

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Описание

Революционна поддръжка на мозъка!

FitLine Omega-3+E е уникален комплекс от полиненаситени мастни киселини (Polyunsaturated fatty acids, PUFA). Укрепва сърдечно-съдовата система, повишава физическата и умствена работоспособност.

Омега-3 мастни киселини са едни от най-популярните естествени средства за поддържане на добро здраве. Широкият спектър ползи, които осигуряват засяга функциите на мозъка и нервната система, сърдечно-съдовата система, ендокринната система, костите, ставите и кожата.

Омега-3 киселините са нормална съставка на храната с изключителни ползи за организма, но съвременното хранене включва малки количества от тях.

Дефицитът на полиненаситени мастни киселини се свързва със затлъстяване, метаболитни и сърдечно-съдови заболявания, понижена имунна функция, невропсихиатрични разстройства, включително депресия. Полиненаситените мастни киселини играят роля на регулатори на липидния метаболизъм и имат противовъзпалителни и противоракови ефекти.

FitLine Omega-3+витамин E е първият и единствен в света мицелизиран PUFA продукт, изключителна разработка на учени, с патентована технология и висока ефективност на усвояване до 98% (благодарение на концепциите NTC®, NGP®, MicroSolve®). Комплексът Omega-3+E включва най-важните PUFAs: ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), които не могат да се синтезират в човешкото тяло и трябва да се набавят от храната и добавките. FitLine Omega-3+E се получава от висококачествено екологично чисто рибено масло от жива риба тон "в дивата природа", с добавка на натурален висококачествен витамин Е.

Ейкозапентаенова (EPA) и докозахексаенова (DHA) се съдържат в маслото от водорасли и рибеното масло. Тук трябва да се има предвид, че рибите не произвеждат Омега-3, а си набавят така ценните мастни киселини като консумират фитопланктон. Първоначалният източник на Омега-3 EPA и DHA са микроводораслите. Растителните масла като ленено или рапично масло практически не са достатъчно снабдени с Омега-3, тъй като съдържат само ALA (алфа-линоленова киселина). Човешкото тяло може да ги преобразува ALA в DHA и EPA мастни киселини, но само в много ограничена степен. Освен това тяхната бионаличност е значително по-лоша.

Единственият растителен източник на DHA и EPA са микроводораслите.

DHA допринася за нормалното функциониране на мозъка, поддържане на зрението и нервната ни система, а заедно с ЕРА подпомагат сърдечната функция и хормоналната система.

 Студено бутилиране, щадящо, без термична обработка, без консерванти и изкуствени емулгатори.
 Произведен в Германия по най-висок стандарт за качество GMP (стандарт за качество на медицински продукти).
 Използва се от професионални спортисти и множество спортни асоциации по света с най-добри референции;
 30 дни гаранция за удовлетвореност и сигурно плащане;
 Използваният производствен процес не само запазва хранителната база за морските обитатели, но и осигурява абсолютна чистота.
  

Само 1 порция FitLine Omega-3+E на ден осигурява адекватно снабдяване с жизненоважни Омега-3 полиненаситени мастни киселини:

 За профилактика на съдови усложнения, за здравето на сърдечно-съдовата система;
 За подобряване на метаболизма в мозъка и забавяне на процесите на стареене;
 За деца за правилно физическо и психическо развитие;
 За бременни и кърмачки за правилно формиране на плода и оптимално развитие на детето;
 За хора на средна и напреднала възраст за профилактика на инфаркт, инсулт и дегенеративни очни заболявания;
 За хора с повишено умствено натоварване за подобряване на мозъчната функция и зрението;
 С еднообразна диета, богата на твърди животински мазнини и бедна на морски дарове;
 За профилактика на ставни заболявания;
 За спортисти и хора с повишена физическа активност;
Основни наблюдения за употребата на Омега-3:
 Участва в процесите на клетъчния метаболизъм. Играе важна роля за мозъчните обменни процеси (подпомага мозъчната функция);
 Допринася за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци, като също така спомага за тяхната резорбция. В резултат на това намалява развитието на инфаркти и инсулти, сърдечно-съдови заболявания;
 Съдейства за подобряване и възстановяване на еластичността на кръвоносните съдове;
 Забавя развитието на атеросклероза;
 Допринася за нормализиране на кръвното налягане;
 Допринася за подобряване на състоянието на пациенти с исхемична болест на сърцето;
 Допринася за намаляване и предотвратяване на горещи вълни по време на менопаузата;
 Необходим е за правилното формиране на плода и оптималното развитие на детето;
 Противовъзпалителни ефекти: облекчава възпалителни заболявания като артрит и ревматизъм;
 Облекчава главоболие като мигрена;
 Помага в превенцията на ракови заболявания (на гърдата, простатата, дебелото черво и др.);
 Допринася за повишаване на инсулиновата чувствителност, спомага за нормализиране нивата на кръвната захар и намаляване на прекомерното производство на инсулин;
 Достатъчният прием на Омега-3 (DHA) е важна предпоставка за развитието на мозъка и поддържането на умствения капацитет до дълбока старост (30% мазнина в мозъка е DHA);
 Допринася за подобряване състоянието на ретината;
 Допринася за нормализиране на метаболизма, препоръчва се като допълнение към програмата за корекция на теглото.

Както можете да видите, Омега 3 е важна съставка за добро цялостно здраве.

„Ако нивото на EPA, DHA Омега-3 мастни киселини от двата вида в кръвта е ниско (< 4%), вероятността от внезапен сърдечен арест е десет пъти по-висока, отколкото при високо ниво (> 8%). Не е ясно защо толкова колебливо се навлиза в практиката тази удължаваща живота и практически без противопоказания терапия.“

Професор Clemens Von Schacky - на 70-ата годишна сесия на Германското дружество по кардиология (2004 г.).

Как да приемаме Омега-3+Е?

Препоръчителна дозировка: Приемайте 1 до 2 пъти на ден.

Дневна порция: 35 капки = 1,67 мл. = 143 mg полиненаситени мицелизирани Омега-3 мастни киселини, от които: DHA 125 mg и EPA 13 mg; мицелизиран Витамин Е 15 mg.

Обем на опаковката: 1 бутилка = 50 мл., достатъчна за приготвяне на 30 порции по 1,67 мл. Продукта е предназначен за 1 месец употреба, при един прием на ден или за половин месец при 2 приема на ден.

Приложение:

Добавете 35 капки Омега-3+Е (еквивалент на 1,67 мл.) в негазирана напитка със стайна температура и в идеалния случай я изпийте сутрин.

Джинджифилово-портокалов вкус (с вкус на портокал от Флорида). Жизнена и освежаваща вкусова комбинация, която е едновременно сладка и пикантна.

Идеален в комбинация с FitLine Q10. Препоръчва се да се съхранява в хладилник.

Ако използвате други хранителни напитки от продуктовата линия на FitLine, като основна доставка на хранителни вещества, то можете директно да добавите Омега 3+Е към вашият енергиен сутрешен коктейл.

Внимание:

Първите 2-3 дни започнете с малки дози. След отваряне използвайте възможно най-скоро.

Ако сте болни, не отменяйте лекарството, предписано от Вашия лекар. FitLine Omega-3+E не трябва да се приема вместо други лекарства, а в комбинация с тях.

Да не се използва при индивидуална непоносимост, хеморагичен синдром. Прекратете приема на FitLine Omega-3+E преди операция (поради риск от кървене). Консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате антикоагуланти!

Начин на съхранение: затворена опаковки при температура от 5º до 25º С. След отворяне на опаковката съхранявайте при температура от 2º до 6º С, в хладилник. Пазете от топлина и светлина.

Продължителност на употреба:

Най-малко 6 месеца. Можете да го приемате дълго време.

Вашето тяло се нуждае от време, за да попълни дефицитите, което не бива да пропускате. Хранителната добавка е предназначена да бъде ежедневно, постоянно допълнение към диетата, а не временен режим. Можете да го приемате по-дълго време, тъй като действието Omega-3+E не е мигновено, количеството и активността му в организма нараства постепенно. За оптимални резултати, моля, планирайте да го използвате ежедневно и редовно в продължение на поне 6 месеца.

Активни съставки:

Глицерол, вода, рибено масло от риба тон, богато на Омега-3 мастни киселини, емулгатор (соев лецитин), витамин Е, естествен аромат.

Без лактоза.

Без глутен.

Доброто снабдяване с Омега 3 е от съществено значение за добрата функция на мозъка.

Свойства на активните вещества

Какво пишат научни източници за ефекта на PUFA (полиненаситени мастни киселини) Омега-3:

Те подобряват състоянието на пациенти с коронарна болест на сърцето и намаляват риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания (клиничните проучвания показват ясна връзка между нивото на приема на ненаситени киселини в човешкото тяло и намаляването на заболеваемостта и смъртността от сърдечно-съдова патология, предимно от инфаркт (León H. et al., 2008));

Нормализира нивото на холестерола (Омега-3 ПНМК регулират липидния спектър на кръвта - намаляват нивото на триглицеридите в кръвта, липопротеините с ниска плътност на LDL и повишават нивото на липопротеините с висока плътност на HDL (Harris WS, 1997));

Намаляване на вискозитета на кръвта, предотвратяване на образуването на тромби, намаляване на риска от образуване на атеросклеротични плаки в сърдечните артерии, забавяне на развитието на атеросклеротичния процес и прогресията на коронарната атеросклероза (резултатите от клиничните работи на C. von Schacky et al. (1999), AT Erkkilä (2004));

Нормализира нивото на кръвното налягане, подобрява и възстановява еластичността на кръвоносните съдове, предпазва от развитие на инфаркти и инсулти;

Той е в основата на дихателната функция на белите дробове (повърхностно активно вещество - лигавичният слой на алвеолите, през който се осъществява газообменът - 99% се състои от Омега-3 ПНМК); подобряване на състоянието на пациенти с бронхиална астма и дихателна недостатъчност;

Участват в образуването на клетъчните мембрани на всички органи и тъкани (мозък, тромбоцити, кардиомиоцити и др.);

Служи като добра профилактика на онкологични заболявания като заболявания на гърдата, простатата, дебелото черво;

Подобрява зрението и мозъчната функция. Докозахексаеновата киселина (DHA), която е част от Омега-3, е основният структурен компонент на мозъка и ретината на окото. Омега-3 се използва ефективно при синдром на сухото око, за профилактика на макулна дегенерация - една от причините за загуба на зрение и слепота;

Участва в синтеза на тъканни хормони - ейкозаноиди (простагландини, простациклини, тромбоксани и левкотриени), които регулират локалните клетъчни и тъканни процеси, включително възпалителни реакции, функционирането на тромбоцитите, левкоцитите и еритроцитите;

Те имат противовъзпалителен ефект, облекчават протичането на възпалителни заболявания като артрит и ревматизъм, подобряват състоянието на пациенти с колит и ентероколит;

Улесняват протичането на кожни заболявания като екзема, псориазис;

Ефективни при комплексно лечение на пациенти с диабет - допринасят за нормализиране на нивата на кръвната захар, повишават чувствителността на тъканите към инсулин и намаляват излишното производство на инсулин;

Той е мощен антиоксидант, премахва свободните радикали и забавя процесите на стареене; подобрява функционирането на имунната, нервната и хормоналната система;

Необходими за нормален растеж и развитие на тялото, скелета и мускулите, регулират нивото на калций в организма, намаляват риска от фрактури на костите поради остеопороза;

Ускорява заздравяването на рани (незаменим при гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника);

Допринася за отслабване, регулира апетита и метаболизма на мазнините;

Омега-3 са жизненоважни компоненти по време на бременност и кърмене;

Те подобряват настроението, действат като антидепресанти, забавят производството на хормони на стреса и повишават количеството на серотонина (хормона на щастието). Облекчаване на мигренозен тип главоболие;

Достатъчното снабдяване с Омега-3 (DHA) е важно за развитието на мозъка и поддържането на умствения капацитет до напреднала възраст (30% от мозъчните мазнини са DHA).

 

EPA, DHA  (ейкозапентаенова, докозахексаенова киселина)

Полезни свойства на EPA:

Синтез на ейказаноиди – сигнални молекули, които играят важна роля в нашето тяло. Докато изучават остри възпалителни процеси, учените откриват малки молекули, които се произвеждат като отговор на възпаление в присъствието на Омега-3 мастни киселини. Тези молекули със "сигнална" функция активно "инхибират" възпалителния процес.

EPA, DHA - спомагат за създаването на "противовъзпалителни" молекули. Според изследвания хората с хронично възпаление имат ниски нива на тези молекули. Това е една от основните причини, поради които страдаме от хронично възпаление по-често с напредване на възрастта. А най-добрият начин да спрете възпалението в тялото и да повлияете на често срещаните заболявания е да възстановите нивото на "противовъзпалителните" молекули чрез приема на лесно усвоимо рибено масло Omega-3+E с EPA, DHA киселини. По този начин  организмът ще може по-бързо да се справи с хроничните възпалителни процеси, които са причина за много заболявания и преждевременно стареене;

Ейкозаноидите, образувани от ейкозапентаенова киселина, имат антиалергичен ефект, разреждат кръвта и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, подобряват притока на кръв, разширяват кръвоносните съдове;

Ейкозаноидите са енергийни мениджъри в тялото: те могат да понижат телесната температура, кръвното налягане, да разширят или стеснят  лумена на бронхите, да регулират производството на хормони и много други. За да контролира тези функции, тялото синтезира тези специфични съединения от мастните киселини, които консумираме.

Полезни свойства на DHA:

Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, тъй като намалява нивото на триглицеридите и броя на частиците "лош" LDL холестерол;

Усложнява оцеляването на раковите клетки, причинявайки разрушаване на липидните салове в клетъчните мембрани;

Много важен структурен компонент на ириса на очите и кожата  (добавянето на DHA към бебешка храна може да доведе до подобряване на зрението при децата);

Играе жизненоважна роля в развитието на мозъка и мозъчната функция при деца и възрастни. Има проучвания, които доказват: при липса на DHA киселини в храненето на децата в ранния период от живота - по-късно се появяват затруднения в ученето, синдром на дефицит на вниманието, агресивно поведение, хиперактивност и други разстройства.

При редовна консумация на DHA киселини в напреднала възраст, мозъчната функция се подобрява и рискът от болестта на Алцхаймер намалява;

Има ефективен ефект при редица заболявания - артрит, атеросклероза, хипертония, инфаркт на миокарда, диабет тип 2, някои видове рак (EPA заедно с DHA намаляват риска от рак на простатата при мъжете).

Полезни свойства на витамин Е:

Мощен антиоксидант и кардиопротектор, има противовъзпалителни, съдоразширяващи свойства, забавя стареенето на клетките (защитава клетъчните мембрани, протеини, мазнини и ДНК, улавя свободните радикали), помага за обогатяване на кръвта с кислород, намалява умората, предотвратява образуването на кръвни съсиреци (предотвратява процеса на окисление и натрупване на лошия холестерол), укрепва миокарда.

Качество! Ефективност! Сигурност!

 Ексклузивната концепция за транспортиране на хранителни вещества (NTC®), която поддържа оптимизираната абсорбция и повишава бионаличността на хранителните вещества, се използва за производството на всички продукти FitLine®.

 Продукцията отговаря и на най-високите стандарти за добра производствена практика (GMP®).

 Всички продукти от FitLine® също са включени в престижния Kölner List, който тества храненето на олимпийските спортисти.

 FitLine® предлага максимална безопасност, като всички продукти се тестват редовно и независимо от

Спецификация

Подробно
Почувствай резултата! Ролята на Омега-3 мастните киселини за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания е изследвана през 70-те години на миналия век от датския учен Йорн Дайерберг. Изследователят се е чудил защо гренландските ескимоси, чието меню е пълно с мазна риба, толкова рядко боледуват от сърдечни заболявания и дори от инфаркти. Веднъж попаднали в тялото с храната, мастните киселини Омега-3 се включват в структурата на клетъчните мембрани. Това значително подобрява структурата им: операцията активира клетките, подобрява тяхното хранене и метаболизъм. Това е особено важно за сърцето и мозъчните клетки, които винаги са под натоварване. Най-важните от общите мастни киселини са алфа-линоленова киселина (ALA), ейкозапентаенова (EPA), докозахексаенова (DHA). Алфа-линоленовата киселина (ALA) е растителна форма на Омега-3 и е част от състава на маслата от лен, коноп, орехи, чиа и др. Активността на алфа-линоленовата киселина е слаба и за да осигури ползи за организма, след прием трябва да се преобразува до ейкозапентаенова (EPA) и докозахексаенова (DHA). DHA и EPA са дълговерижните Омега-3 мастни киселини, открити в рибата: скумрия, риба тон, херинга, сардини, сьомга и морски дарове, както и в микроводораслите.
Предимства: Защо FitLine® Omega-3+E: Човешкото тяло е базирано на вода. Знаем, че маслото и водата НЕ се смесват. Така че, за да може тялото ни да абсорбира продукта ефективно, продуктът трябва да бъде във водоразтворима (мицелизирана) форма. Само екипът за развитие на PM-International, под ръководството на д-р Герхард Шмит, успя да разработи (и патентова) този вид водоразтворима Омега-3. Добавен е и витамин Е, тъй като те са открили, че играе решаваща роля в процеса на усвояване. Използва се щадящо студено бутилиране без термична обработка. Тъй като нагряването унищожава добрите свойства на Омега-3. Добавяйки техните MicroSolve® и NTC® технологии (концепция за транспортиране на хранителни вещества), се постига водоразтворим транспорт на DHA и EPA със значително по-висока (6 до 9 пъти) бионаличност и така вашите клетки вече получават Омега 3 с отлично качество, доставен за тяхната консумация. Продукта съдържа само естествени съставки. Ето защо FitLine® Omega-3+E е единствен по рода си.
Ползи: Основни наблюдения за употребата на Омега-3: Участва в процесите на клетъчния метаболизъм; Допринася за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци, като също така спомага за тяхната резорбция. В резултат на това намалява развитието на инфаркти и инсулти, сърдечно-съдови заболявания; Съдейства за подобряване и възстановяване на еластичността на кръвоносните съдове; Забавя развитието на атеросклероза; Допринася за нормализиране на кръвното налягане; Допринася за подобряване на състоянието на пациенти с исхемична болест на сърцето; Допринася за намаляване и предотвратяване на горещи вълни по време на менопаузата; Необходим е за правилното формиране на плода и оптималното развитие на детето; Противовъзпалителни ефекти: облекчава възпалителни заболявания като артрит и ревматизъм; Облекчава главоболие като мигрена; Помага в превенцията на ракови заболявания (на гърдата, простатата, дебелото черво и др.); Допринася за повишаване на инсулиновата чувствителност, спомага за нормализиране нивата на кръвната захар и намаляване на прекомерното производство на инсулин; Достатъчният прием на Омега-3 (DHA) е важна предпоставка за развитието на мозъка и поддържането на умствения капацитет до дълбока старост (30% мазнина в мозъка е DHA); Допринася за подобряване състоянието на ретината; Допринася за нормализиране на метаболизма, препоръчва се като допълнение към програмата за корекция на теглото. Както можете да видите, Омега-3 е важна съставка за добро цялостно здраве.
Активни съставки: Глицерол, вода, рибено масло, богато на Омега-3 мастни киселини, емулгатор (соев лецитин), витамин Е, естествен аромат. Доброто снабдяване с Омега-3 е от съществено значение за добрата функция на мозъка.
Свойства: • Без странични ефекти; • 100% натурален състав; • Безопасен – може да се пие без лекарско предписание; • Лесен и удобен прием; • Отговаря на най-високите стандарти за качество; • Има приятен вкус и ефективна разтворимост на компонентите; • Не съдържа алергени; • Без консерванти; • Без изкуствени емулгатори; • Без лактоза; • Без глутен; • Уникален, патентован, лесен за използване •
Кой има нужда: Известно е, че Omega-3 укрепва имунната система, позволява по-добро формиране на клетъчните мембрани, подобрява зрението, защитава тялото от болести и се бори със сериозни състояния. За профилактика на съдови усложнения, за здравето на сърдечно-съдовата система; За подобряване на метаболизма в мозъка и забавяне на процесите на стареене; За деца за правилно физическо и психическо развитие; За бременни и кърмачки за правилно формиране на плода и оптимално развитие на детето; За хора на средна и напреднала възраст, за профилактика на инфаркт, инсулт и дегенеративни очни заболявания; За хора с повишено умствено натоварване, за подобряване на мозъчната функция и зрението; С еднообразна диета, богата на твърди животински мазнини и бедна на морски дарове; За профилактика на ставни заболявания; За спортисти и хора с повишена физическа активност;
Обобщено: Омега-3 мастни киселини са едни от най-популярните естествени средства за поддържане на добро здраве. Широкият спектър ползи, които осигуряват засяга функциите на мозъка и нервната система, сърдечно-съдовата система, ендокринната система, костите, ставите и кожата.
Начин на приложение и съхранение
Приложение: Добавете 35 капки Омега-3+Е (еквивалент на 1,67 мл.) в негазирана напитка със стайна температура и в идеалния случай я изпийте сутрин.
Дозировка: 35 капки на ден = 1,67 мл. = 143 mg Омега-3, от които: DHA 125 mg и EPA 13 mg; Витамин Е 15 mg.
Продължителност на употреба: Най-малко 6 месеца. Можете да го приемате дълго време.
Внимание! Първите 2-3 дни започнете с малки дози. След отваряне използвайте възможно най-скоро. Ако сте болни, не отменяйте лекарството, предписано от Вашия лекар. FitLine Omega-3+E не трябва да се приема вместо други лекарства, а в комбинация с тях.
Противопоказания: Да не се използва при индивидуална непоносимост или хеморагичен синдром. Прекратете приема на FitLine Omega-3+E преди операция (поради риск от кървене). Консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате антикоагуланти!
Съхранение: Начин на съхранение: затворена опаковки при температура от 5º до 25º С. След отворяне на опаковката съхранявайте при температура от 2º до 6º градуса С, в хладилник. Пазете от топлина и светлина.
Идеален в комбинация с: FitLine Q10 и FitLine Optimal-Set
Допълнителна информация:
Разфасовка: 1 бутилка = 50 мл., достатъчна за приготвяне на 30 порции по 1,67 мл.
Предназначен за: Продукта е предназначен за 1 месец употреба, при един прием на ден или за половин месец при 2 приема на ден.
Артикул номер: 0712033
Производител: PM-International-AG, гр. Шпайер, Германия

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Етикети: FitLine, Omega-3+E, Омега-3, Е, полиненаситени, мастни киселини, PUFA, сърдечно-съдова, физическа, умствена, работоспособност, мозък, нервна система, ендокринна, кости, стави, кожа, затлъстяване, метаболизъм, имунитет, депресия, противовъзпалителен, рак, противораков, ейкозапентаенова, ейкозапентаенова киселина, EPA, докозахексаенова, докозахексаенова киселина, DHA, рибено масло, риба тон, тон, масло, водорасли, Клетъчен рестарт, CellReset, Cell Reset, микроводорасли, фитопланктон, лен, рапица, алфа-линоленова киселина, алфа-линоленова, ALA, зрение, очи, сърце, мозъчна функция, мозък, медицински продукт, стареене, дете, деца, психика, развитие, бременни, бременност, бременна, кърмене, плод, кърмачки, възраст, възрастни, средна, инфарт, инсулт, дегенеративни, очни, заболявания, умствено, натоварване, зрение, стави, спорт, спортисти, активни, обменни, обмяна, метаболизъм, кръвни съсиреци, кръв, атеросклероза, кръвно, кръвно налягане, горещи вълни, климакс, климактериум, менопауза, артрит, ревматизъм, главоболие, мигрена, гърдата, простатата, дебело черво, черва, инсулин, диабет, инсулинова, кръвна захар, старост, ретина, корекция, тегло, отслабване, фит, fit, здраве, диета, клетка, дишане, дихателна система, алвеоли, хормони, мицелизиран, мицел, портокал, хладилник, глицерол, вода, риба тон, емулгатор, соев лецитин, без лактоза, без глутен, коронарна болест, холестерол, триглицериди, вискозитет, тромб, артерии, еластичност, бели дробове, бронхит, астма, дихателна, недостатъчност, мембрани, мозък, тромбоцити, кардиомиоцити, онкология, сухо око, око, загуба, зрение, хормони, колит, ентероколит, екзема, псориазис, антиоксидант, свободни радикали, мускули, скелет, калций, фрактури, остеопороза, язва, рани, гастрит, апетит, регулира, мазнини, настроение, антидепресант, серотонин, хормон на щастието, главоболие, глава, инхибира, алергия, лумен, бронхи, ирис, бебе, бебешка, бебешка храна, уча, алцхаймер, хипертония, кислород, окисляване, миокарда